Residència

Residència Mare Ràfols és una llar d’avis per a dones de la tercera edat, ubicada a la capital de l’Alt Penedès, Vilafranca. Situat dins del recinte conegut com a ‘Molí d’en Rovira’ gestionat per la Congregació de Germanes de la Caritat de Santa Anna i que forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

S’inicia la seva activitat l’any 1971, quan s’adapten els edificis existents per a convertir-se en llar d’avis.

Situat en un entorn únic, dintre d’un recinte privat envoltat per 45.415 m2 de vinyes i zones enjardinades. Compta amb 49 places privades i 31 de públiques en habitacions individuals amb lavabo, distribuïdes en 4 plantes dividides en 5 seccions. L’únic requisit és ser dona de +65 anys.

La distribució es fa de forma que cada planta/secció tingui un alt nivell d’autogestió, essent aquest el model  més favorable cap a la resident, amb una atenció més individualitzada i familiar.

Un dels trets característics de la Residència és el seu gran espai i allargada de passadissos, zones comuns i espais exteriors, Donat que es troba dins del recinte històric del Molí d’en Rovira on nasqué Maria Ràfols  Bruna l’any 1781, fundadora de les Germanes de la Caritat de Santa Anna.

Actualment les Germanes tenen presència activa a les plantes, cuidant de la vida diària de les residents juntament amb un equip humà  d’auxiliars d’infermeria i professionals del sector sanitari.

Sens dubte, la integració de la Residència i el convent de Germanes en un sol edifici, fa d’aquest un lloc amb una dimensió espiritual molt enriquidora. I la tasca de les Germanes  en  presencia, gestió i treball  del dia a dia a la Residència crea un estil de vida diferenciat on l’hospitalitat, amor i entrega cap a la resident són aspectes clau per a un creixement interior i espiritual complet en l’etapa de la vellesa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Vídeo-reportatges:


Sol·licitud d’informació

Horari:
09:00h-12:00h

Telèfon:
93 890 04 40

Persona de contacte:
Treballadora Social

Correu electrònic:
direccio.marerafols@gmail.com