Qui som?

La Congregació de Germanes de la Caritat de Santa Anna és present a Vilafranca del Penedès des de l’any 1934, quan les primeres Germanes s’instal·len a la Masia-Molí on nasqué Maria Ràfols i Bruna (1781), fundadora de la congregació juntament amb Mn. Joan Bonal i Cortada, fill de Terrades (Girona) l’any 1804.

La nostra tasca és fer-nos presents al costat dels més necessitats, concretament en el servei d’Hospitalitat, amor i detall cap a les senyores que acollim a la nostra residència, al costat de “la Casa natal de la Mare Ràfols”.

El nostre esperit congregacional es basa en l’estil de vida de Mª Ràfols, en l’acompanyament dels malalts, pobres i orfes. Des de l’esperit evangèlic que caracteritza a la comunitat cristiana.

Nosaltres com a Germanes, igual que les Primeres Germanes de la congregació, tenim un vot especial afegit que ens caracteritza que és l’Hospitalitat; Hospitalitat com a actitud constant i forma de viure els vots comuns d’Obediència, Pobresa i Castedat.
Aquesta actitud d’hospitalitat constant és el nucli del nostre carisma, el mateix que van rebre els nostres Fundadors i primeres Germanes com un do dinàmic de l’esperit testimoni de l’evangeli i de l’amor de Déu envers els homes i dones.

                  “Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat.” (Jn 13,34)

Seguint a Crist i com a exigència del Carisma de la Congregació, les nostres Germanes d’arreu del món tenen un projecte comú amb el vot de l’Hospitalitat i a viure la Caritat, al servei dels malalts i desvalguts, en una entrega continua i heroica fins a esgotar-ne la vida.

Des de la fe, l’esperança i l’amor que ens ensenya l’Evangeli vivim l’Hospitalitat com a ofrena i sacrifici en actitud d’acollida, disponibilitat i servei. Sentint-nos exigides per als qui servim amb humilitat, senzillesa i alegria valorant a les persones i veient-hi el reflex de Jesucrist, obertes i properes a l’església i al món per intuir les seves necessitats.

Aquest tarannà que ens ensenya la Mare Ràfols és el model a seguir a la vida diària de la nostra comunitat, al costat de les senyores de la Residència a les que cuidem “amb senzillesa i gratitud, amb tot detall i amb tot amor”.

Mare Maria Ràfols Bruna

 

Anuncis