SANT JORDI 2018

Enguany són varies les activitats que hem fet els dies previs de Sant Jordi, primerament els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Sant Josep de Vilafranca van participar del taller de Sant Jordi, on els més joves van ajudar les Senyores a confeccionar roses amb goma “EVA” com a element principal, tot conversant d’una forma agradable i enriquidora.

També la música fou un element destacat, on l’Agrupació Coral de Guardiola de Font-Rubí ens va amenitzar la tarda de dissabte, on ens van rememorar les tradicionals cançons de pasqua i d’altres populars catalanes.

Per arrodonir la festa, la tarda de la Diada de Sant Jordi, fou el grup En Veu Alta (EVA) on conjuntament amb la nostra psicòloga. Varen llegir la Llegenda de Sant Jordi, poemes, narracions… totes al voltant de la figura del Sant i elements Catalans acompanyat per un refrigeri per tothom.

Donem les gràcies als tres grups per cedir gratuïtament el seu temps en benefici de les Senyores de la Residència, que de ben segur van quedar molt contentes!

100 Anys de vida Jerónima!

El dia 9 de març vàrem celebrar el 100 aniversari de la Senyora Jerónima Martínez, acompanyada de la seva família li fou entregada la medalla Centènaria que li atorga la Generalitat de Catalunya. També la va felicitar en persona l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, juntament amb altres regidors i membres del Consell de la gent gran. Moltes Felicitats!

Dia internacional de la dona

El dia internacional de les dones se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia en el que s’aprofita per commemorar el paper de les dones en la lluita pels seus drets, per la igualtat i la justícia de dones i homes.

Un grup de treballadores/rs de la Residència, en representació de totes les treballadores/rs a favor d’aquestes reivindicacions van fer una aturada simbòlica sumant-se així al les aturades arreu del país.

20180308_115745

Escola Camp Joliu i el voluntariat

Ahir dia 1 de març vam tenir la visita de les alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’escola Camp Joliu. El motiu de la visita, es  relacionat amb el seu crèdit de síntesis, que és relacionat al Voluntariat i ens van escollir la Residència per a fer-ne la pràctica.

Vam compartir una estona de converses i companyia, el resultat ha sigut molt satisfactori per ambdues parts. Emocions, sensacions, records i vivències compartides fan del voluntariat un àmbit sincer de cor i esperit. Així ho demostren els comentaris i valoracions finals a l’activitat. Esperem retrobar-nos aviat!

 

 

“Entre teranyines”

El passat dissabte 24 de febrer, com ja n’és costum, el grup de carnaval de Sant Pere Molanta va passar la tarda per la Residència tot lluint les disfresses i coreografies d’enguany, les quals tenen temàtiques d’aranyes i teranyines, sempre és motiu d’alegria la presencia dels grups de carnaval que animen l’ambient amb les seves musiques més actuals, colors i molta alegria! Donem gràcies a familiars de senyores i treballadores per participar-hi.

Carnaval 2018

Com cada any, aquests dies hem celebrat el CARNAVAL a la Residència, la disfressa triada enguany i elaborada per les Senyores ha estat d’INFERMERES o, com també l’hem anomenat, de “CHICAS DE LA CRUZ ROJA”, tot recordant la mítica pel·lícula del cine espanyol de la seva època. La celebració ha consistit en un berenar especial amb una estona de música i ball disfressades amb la còfia i maletí d’infermeres.

Visita dels Mags d’orient 2018

Passades les 10 h del matí del dia de reis, s’escolta per la Residència una música que anuncia l’arribada de quelcom important, i doncs Ses majestats els Mags d’orient, es fan presents a casa nostra després d’una llarga nit visitant totes les cases de la Vila. Acompanyats pels seus patges, i un grup de Germanes de la comunitat que els han rebut, i visitaren a totes les Senyores de la residència.

Escampant la bona nova de la tradició cristiana, expliquen l’origen i sentit d’aquesta festa, l’adoració de qui fou nat a la palla, el nen Jesús. Alhora, donen uns consells a les residents, que cal viure en harmonia i fraternitat cap a les altres i en relació amb el personal de la casa, convivint en un ambient d’amor i pau.

En acabat dels seus discursos, totes les Senyores foren mereixedores del present que els oferiren, un lot de productes d’higiene i dolços. En aquest dia d’il·lusió per als més petits, és també notable que un cop arribada l’etapa de la vellesa, aquesta il·lusió és retornada als ulls i somriures que ens regalen cada dia les Senyores que amb tanta estima cuidem, tant el personal de la casa com la comunitat de Germanes.

Festes de Nadal 2017

En aquestes dates de Nadal, on tradició i festa cristiana es fan presents entre nosaltres, la Residència es vesteix de colors, llums, pessebres i un esperit de fraternitat en aquests dies tan especials. Són varis els grups que s’apropen a casa nostra per a regalar-nos estones de distensió, amb nadales, tallers nadalencs, visites de les autoritats de la Vila, etc.

Enguany com en els darrers i entre altres grups, ens ha visitat un grup de la comunitat dels Mormons de Vilafranca, acompanyats del seu bisbe, per oferir-nos un recull de nadales populars. També com en darreres ocasions, diversos grups d’alumnes de l’escola Sant Josep han participat en una jornada intergeneracional amb les Senyores de la Residència per elaborar diverses postals de Nadal per a elles i els seus familiars.

Com n’és costum, també rebem amb il·lusió la visita de les autoritats de la Vila, encapçalats per l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, i diversos membres del consistori, regidoria de gent gran, i acompanyants per a tal de felicitar en persona unes bones festes nadalenques a totes les Senyores.

Finalment, un profund agraïment a totes les treballadores i treballadors, així com Germanes de la comunitat partícips al tradicional Dinar de Nadal, on en un ambient més distes, Treballadores/rs i germanes comparteixen taula, reconeixent uns a altres la valuosa tasca que hom desenvolupa pel bé comú de la Residència i el benestar de les Senyores, tanmateix aprofitant aquesta trobada s’anuncia informació d’interès, i també s’obsequia a tothom amb un regal per part de la Comunitat, i un detall nadalenc realitzat per treballadores de la residència.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Camp de treball 2017

Del 5 al 14 de juliol hem acollit el grup del camp de treball, organitzats des de la congregació, sota el lema ” Príngate X Vilafranca – Aquesta és la teva llar!”.

 

IMG-20170712-WA0105
Els nois i noies vinguts des de diferents punts del territori, com Zaragoza, Huesca, València, Guadalajara… han pogut gaudir d’uns dies a Vilafranca, on han compartit moments de diversió i distensió amb les Senyores de la residència, moments de treball fent tasques de manteniment al Molí d’en Rovira (casa natal de Maria Ràfols), estones de recolliment interior en les dinàmiques i activitats de grup, i també moments d’oci visitant Vilafranca tot coincidint amb una de les efemèrides de la vila com n’és el Vijazz i l’assaig dels Castellers de Vilafranca a la plaça de l’ajuntament.

Des de la Residència en donem les gràcies a les organitzadores per apropar als joves a diferents realitats fora del seu dia a dia, a bastants km de casa seva, tot transformant la rutina de la residència en uns dies plens d’activitat. Agraïm la tasca i participació dels joves i l’any que ve esperem retrobar-nos de nou!